Online training
Leer om nu echt Mailchimp te gebruiken

Inhoud

De inhoud

Wat je precies in je nieuwsbrief zet is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan:

  • je doelgroep
  • wat je in de etalage wilt zetten
  • jouw smaak
  • de tijd van het jaar
  • welke evenementen je organiseert
  • op welke manier je je kennis deelt
  • welk stukje van jouw kennis je wilt delen

Doelgroep

Over je doelgroep hebben we het gehad in maand 1 Je hebt onderzocht waar ze behoefte aan hebben, welke problemen ze hebben en daar jouw expertise op losgelaten. Dat zou je talloze ingangen kunnen geven voor de inhoud, tekstueel gezien, van je nieuwsbrief. Je kunt bijvoorbeeld gaan bundelen, een serie schrijven of filmen over een bepaald onderwerp. Belangrijk hierin is dat je af en toe tijd neemt om vanaf een afstand te kijken naar je bedrijf en je nieuwsbrief om zo nieuwe ideeen te laten ontstaan.

Wat je in de etalage wilt zetten

Soms is een product tijdelijk extra aandacht waard. Heb je bijvoorbeeld tijd in je agenda om nog een paar 1 op 1 sessies te doen of is het juist een groepsprogramma dat je gaat starten. Je hebt een mooie deal kunnen maken voor een fysiek product of je wilt snelle verkopen maken met iets dat altijd goed verkoopt. Het is vaak slim om niet te veel tegelijk in de etalage te zetten in je nieuwsbrief. Dat levert keuzestress op voor je lezers en dat maakt dat ze dan niets kopen. Zonde.
Heb je een webshop dan zet je er wel meerdere zaken in natuurlijk. Kijk dan of je eenheid kunt creeren door soort product of kleur, ook pakketjes maken kan dan helpen.

Jouw smaak

Het is slim om jou en jouw smaak terug te laten komen in je nieuwsbrief. Klanten kopen van jou, willen weten met wie ze te maken hebben en als dat zichtbaar is in je nieuwsbrief, goed idee! Je kunt in je nieuwsbrief ook best af en toe persoonlijke zaken delen. Wat voor jou fijn voelt.

De tijd van het jaar

Ook de tijd van het jaar kan invloed hebben op de inhoud van je nieuwsbrief. Voorbereiden op een grote periode van kinderen thuis, de kerst, vakanties, black friday. Al die momenten kunnen van invloed zijn. Je kunt op internet eens zoeken naar inhaakkalenders. Daarin staan de meest mooie dagen van het jaar. Naast moederdag en vaderdag ook pannenkoeken- of knuffeldag. Kijk maar eens of je daarin inspiratie kan vinden.

Welke evenementen je organiseert

Als je workshops of groepsprogramma’s verkoopt dan gaat dat soms gepaard met een lanceer strategie. Die is voor een deel daarmee ook bepalend voor wat je stuurt. Ook een challenge, webinar of de sale kan de inhoud sturen.

Op welke manier je je kennis deelt

Het delen van je kennis doe je op verschillende manieren en plekken. Tenminste dat kan. Zo kun je bloggen, vloggen, een podcast hebben, actief zijn op Facebook, Insta, Pinterest of Youtube wat je ook doet, je kunt alles laten samenkomen in je nieuwsbrief. Zo deel je het eerste stukje van een blog of je zet je video in een nieuwsbrief. Zo kom je vaak voorbij met een consistente boodschap. Je bevestigd en verstevigd daarmee je expertstatus. Als het zo vaak voorbij komt dan moet het wel waar zijn.

Welk stukje van jouw kennis je wilt delen

Je hebt als het goed is een enorme hoeveelheid kennis en ervaring. Niet alles zul je delen in je nieuwsbrief of gratis online. Het is goed daar je gedachten eens over te laten gaan. Welk deel kunnen ze online vinden en voor welk deel wil je dat ze betalen. Dat trek je vervolgens door naar je nieuwsbrief.

Opdracht

Maak volgens de aanwijzingen op het werkblad een overzicht van onderwerpen die je kunt delen in je nieuwsbrief.